понеделник, 10 юни 2013 г.

Със стари даскали нов даскалък не става

Мария Томова
"Ние младите педагози трябва да имаме възможност да се реализираме, а защо не и да станем директори". Не е въпрос да кажеш - "аз съм директор", но е време учителската показалка да премине в ръцете на младите и можещи хора, а не в стари кучета като пишман пернишката директорка Юлиана Ефремова, която някой е измайтапил, че разбира нещо от икономика, нещо от образование, а пък тя горката взела, че си повярвала.
То няма лошо, ама защо децата трябва да страдат от твойта идейна, творческа и образователна драма!!!

Нейната заместничка Мария Томова, след като не успя да си намери никъде другъде работа реши да седне на държавната трапеза! Като не става за П.У.Т.К.А, то поне да е в малката П**КА. Е, то така и не се разбра, кой гений на мисълта първоначално бе кръстил пернишкия университет П.У.Т.К.А, но като казах на един приятел Професионална гимназия по икономика-Перник, то той ми отвърна, "а малката П**КА". Справедливо или не, редно или не редно, то каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи.

Но въпреки мощното навлизане на тази анатомия в българското образование, то е време да кажем, че трябва малко да се затегли дисциплината в училищата и нивото на преподаване, ама то със стари даскали нов даскалък не става... Затова нека и младите да имат думата, е тя няма да им бъде дадена от лица като въпросните две видни пернишка даскалки, но пък и никой няма да ги пита.

Ще се сложи край на автономията на някои самозабравили се хора! Време е за нов ред с нови лица. Време е за промяна, да клише е, но пък все някога трябва и това да се случи. не може едни и същи лелки да си носят телесата по училищните коридори. Да преподават неща, къде верни, къде леко неверни! Някои хора са си объркали професията, а за други като въпросните две дами мога да кажа само - объркал си рейса пич!

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар