четвъртък, 6 декември 2012 г.

Уволниха скандална директорка

Прочулата се със забраната на 24 май директорка на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Бургас Радка Николова е освободена от длъжност. Това станало със заповед на началника на Регионалния инспекторат по образованието към МОН Виолета Илиева, която й била връчена в понеделник.
„Освободих госпожа Николова с 14 страници мотиви след няколко извършени проверки, заяви Илиева. Николова изобщо не се вясвала на работа, ходила на семинари, пленери и екскурзии, пише "Бесове"

Навръх празника на българската порсвета и култура 24 май директорката вгорчила настроението на децата като не ги включила в шествието на града.

Причината да разпрати по домовете учениците си Радка Николова обяснила с това, че училището било пренебрегнато от Общината да премине първо в празничното шествие, тъй като носело името на самия патрон на Деня – светите братя Кирил и Методий. Доста преди 24 май тя писала заплашителни писма до зам.-кмета по образование Йорданка Ананиева, че няма да участва в празничното шествие, ако не й даде първото място.

Тази година нейното училище било поставено в списъка на 17-о, а тя претендирала, че било с висок ранг и заслужава първото и само първото, въпреки че рангът се определя от броя и авторитета на завоюваните награди от олимпиади у нас и в чужбина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар