сряда, 3 септември 2014 г.

За спортното училище трябва работа, а не приказки, г-н даскал!

Новината, че спортното училище "Олимпиец" в Перник започна новата учебна година с разкриването на две нови паралелки - в 6-ти и 7-ми клас е отлична. Дали обаче това е станало благодарение на директора Валери Стоилов или въпреки него.
Въпросният господин е известен с работата си за пернишки малотиражки и с това, че ненадейно стана училищен директор след идване на власт на правителството на "Пламен Орешарски".

Преди време Валери Стоилов бе кандидат за учител в Професионална гимназия по икономика-Перник, но не успя да стане даскал по литература. После стана директор на спортното училище в Перник, макар че спортните му знания се простират само до това, че на футболния терен излизат 22 футболисти.

Някак си е редно, директори на спортни училища да стават спортисти, които разбира се има педагогическа специалност, сигурно има и такива, но никой не ги търси.

Накрая да не би някой да си помисли, че Валери Стоилов, който доказано е бил в митингите на БСП се е възползвал от факта, че само до преди два месеца "червените" решаваха нещата в образованието - няма такова нещо!


Няма коментари:

Публикуване на коментар