четвъртък, 21 март 2013 г.

Зам.-директор плаши с пистолети и застрелвания

Родителите на учениците, които се опитаха за защитят преподавателя си Христо Данев, се обърнаха към министъра на образованието. Най-свой ред те се опитват да защитят децата си от тормоза на даскалите в пловдивската хуманитарна гимназия. Припомняме, че Христо Данев беше уволнен заради клипче с “Харлем шейк”, на което той и възпитаниците му танцуват.

Последва протест на децата за връщане на Данев, който пък беше последван от проверка на Регионалния инспекторат. Проверката трябва да установи дали учителят по английски е освободен неправомерно. 15 родители на ученици от класа на напусналия Данев изпратиха жалба до Министерството на образованието, младежта и науката с искане за възстановяване на нормалния учебен процес.

В документа се казва, че директорката на училището на няколко пъти се скрила от среща с родителите. “Педагогическата съветничка е заплашвала децата, че ако държат за връщане на класния им ръководител г-н Данев, ще бъдат разформировани и пратени в други класове”, сигнализират те.

И още: “Зам-директорът г-н Събев нахлува в час по български и им вменява вината, че заради лигавщините им имало всекидневни проверки от РИО, учителките вдигат кръвно, припадат, изнасят ги с линейки и така уронват престижа на училището. Говорел е за “пистолети и застрелвания”.

“Молим и се надяваме на помощта Ви за изясняване на случая, възстановяване на нормалния учебен процес, а също и за връщане в училището на “доброволно напусналия” под натиск класен ръководител г-н Данев”, пишат родителите.

БЛИЦ
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар