петък, 21 февруари 2014 г.

Бойкотират нов директор на училище

Вече втори ден СОУ „Йордан Йовков“ в гърменското село Рибново остана празно, защото по-голямата част от учителите бойкотираха учебния процес заради уволнението на директора Манчо Джуркин.

Той получи заповедта за отстраняване от поста в сряда по куриер. Основните мотиви на началника на Регионалния инспекторат по образованието Огнян Соколов са редица нарушения в управлението на учебното заведение. Според него проверката е установила хаос в образователния процес, неправилно попълване на документация, липса на седмична програма и други нередности.

По думите на Соколов заради тези пропуски всеки един би могъл да оспори издаването на диплома за завършено средно образование от това училище. Отделно от това Джуркин си запазвал поста "помощник-директор", който заемал преди да поеме управлението на училището.

Джуркин и покрепящите го учители обаче са категорични, че в училището в Рибново има политическа чистка от страна на ДПС. От вчера СОУ „Йордан Йовков“ има нов директор. Това е учителят по биология Светослав Беков, който е лидер на ДПС в съседното село Осиково. Засега местните жители стоят встрани от процесите, които стават в училището. В Рибново обаче се говори, че в понеделник се организира голям протест, в който ще се включат и хора от другите села. По този начин всички ще изразят своето недоволство от политическите уволнения в региона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар