вторник, 19 ноември 2013 г.

СКАНДАЛ: Директорка на училище черпила в аванс, че ще спечели конкурс

Директорът на училището в село Ноевци е почерпил колегите си за спечелен конкурс и назначаване на постоянна длъжност два дни преди да бъде обявен конкурса.
На 06.11.2013 г. учителите се събрали на педагогически съвет и пред тях имало трапеза, пред която директорът Ирена Асенова обявила, че иска да ги почерпи, защото вече е спечелила конкурс за директор, на който се явили мъж от Кюстендил и жена от Перник. Гордо госпожата заявила, че се е справила успешно и е преназначена от временно изпълняваща длъжността на постоянна. Попитали я, кой се е явил на конкурса от Перник, но тя не пожелала да каже. На 08.11.2013 г. такъв конкурс е обявен в сайта на РИО Перник за осем училища, в това число и училището в село Ноевци.

Местните учители са възмутени от наглостта на госпожа Асенова и питат Началника на Инспектората госпожа Коконова как тяхната колежка успя два дни преди официалното обявяване на конкурса да подаде документи, да разбере кои са кандидатите и да спечели въпросния конкурс повече от месец преди да се състои. Срокът за подаване на документи на желаещите кандидати е един месец след датата на публикуване на обявата или до 08.12.2013 г.

След като толкова време не са провеждани конкурси за директори в Пернишка област и има директори повече от 10 години временно изпълняващи длъжността, най-после има заповед за такъв. Учителите искат да им се даде отговор има ли смисъл да се явяват на конкурс, след като са свидетели на такива парадокси и как ще се гарантира честното им провеждане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар