понеделник, 18 ноември 2013 г.

Даскал плаши със секс ученици: Ако искаш да те лашкат яко, защото си доказан п...л.”

Регионалният инспекторат по образование в Смолян назначи проверка за учител по психология в Природо-математическата гимназия "Васил Левски“, който отправял нецензурни послания в страницата си във Фейсбук към свои ученици. Никола Кисьов призовавал възпитаниците си да напуснат часовете и да отидат на мач от поредицата ученически турнири в училището.
След срещата в страницата си във Фейсбук въпросният учител написал нецензурни послания. Началникът на инспектората Иван Муцевски реагира светкавично на сигнала, подаден от родител. След мача в петък на “стената” на Кисьов в социалната мрежа лъсва статус с потресаващо съдържание: “Пожелавам на всички повечко олио, грес, вазелин, зехтин... Когато някой се бори за вас и вие го смазвате... Какво правим? Дано сте си решили хубаво и прилежно задачите. Да сте ми живи и здрави и м... ви!”, пише в статуса на учителя.

В коментар след него той се обръща към ученик с думите: “...Ако искаш да те лашкат яко, защото си доказан п...л.” Под статуса ученици са написали на учителя, че поведението му е непристойно. На следващия ден от негово име е публикувано извинение.

"Информирал съм Министерството на образованието, провел съм консултации, изпращам проверка от трима водещи експерти за установяването на истината, разпоредил съм на директора да предприеме всички възможни правни действия за временното отстраняване на този учител, обръщам се към прокурора с искане за установяване на истината и предприемане на съответните действия от неговия работодател", заяви Муцевски.

"Случилото се е категорично неприемливо, няма да бъде по никакъв начин нито закривано, нито замитано. Напротив, искам от експертите и от директора бързи действия в рамките на закона и на възможните процеси", добави шефът на инспектората.

Директорката на гимназията Мария Илиева е поискала писмено обяснение от учителя. Още тази сутрин от учителя е поискано да излезе в отпуск до изясняване на случая.

Няма коментари:

Публикуване на коментар