понеделник, 18 март 2013 г.

Пернишка даскалка искала да назначи родата си в школото

Скандалната пернишка даскалка Мария Томова, която по незнайни пътища е стигнала и до позицията зам. директор в Професионална гимназия по икономика-Перник е искала да назначи голяма част от родата си в училището. По информация на Bgpravda тя е искала да уреди и мъжа си за учител в школото, но тъй като и сега нейни протежета и роднини работят в училището й е било подсказано да не го прави.


Публична тайна е, че може да станеш учител в Професионална гимназия по икономика-Перник по три начина. След като си платиш на ръководството, ако си роднина на ръководството или ако те спуснат от Регионалния инспекторат по образование. И в трите случаи всичко се узаконява с помощта на предварително нагласен конкурс за избор на учител.

Записва се като изискване за допускане до конкурса точно определена специалност или специализация, каквато има "нашият кандидат" и така в един прекрасен момент се получава, че въпреки многото желаещи да работят като учители, то само определен човек може да стане даскал. Пак странно защо, директорката на училището Юлиана Ефремова от години не прави нищо по тези въпроси, май не и харесва възможността да се спре с тази порочна практика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар