понеделник, 10 декември 2012 г.

Даскалка се натиска с ученик в двора на школото, директорът нямал нищо против

Любовна история между ученик и учителка от Осмо СОУ „Арсени Костенцев“ разбуни духовете в Благоевград, пише вестник „Вяра” в днешния си брой. „От миналата година наблюдаваме как се натискат и целуват в двора на училището учителката по рисуване Екатерина Москова и дванайсетокласникът Костадин, пишат в писмо до „Вяра“ възмутени родители от областния център на Пиринско.
Първоначално те помислили, че дамата е ученичка, но след време разбрали, че е педагог. 


 "Най-интересното е, че всичко става със знанието на директора Сергей Биров, който се разбрал с тях да бъдат по-дискретни и нямал нищо против тяхната връзка", пишат още родителите, които се чудели дали децата им да продължат да учат в това училище. Потърсен за коментар по парливата тема, директорът Сергей Биров се взриви от гняв и нападна със закани и заплахи репортер на вестника: "Махайте се вън, да не сте посмели да пишете" - крещя директорът по коридорите. - "В училището няма условия за развитието на подобна връзка, твърденията са абсурдни" - вилня директорът в емоционален изблик и с цялата си сериозност обясни, че до момента не били получени никакви сигнали за забранената любов - нито устни, нито писмени.

Учителката по рисуване Екатерина Москова е грабнала ума и сърцето на 19-год. Костадин Киричков. Тя е само на 25 г., нежна, умна, чаровна и била назначена миналата учебна година през месец март по заместване, тъй като титулярката била в отпуск по майчинство.


"В училището те нямат никакви служебни взаимо­отношения. Учителката по изобразително изкуство никога не е преподавала на дванайсетокласниците", категоричен е директорът.

От своя страна младата преподавателка Екатерина Москова отрече любовни отношения с ученик. Тя разкри, че познавала ученици от 12-и клас още преди да постъпи на работа в училището. "Аз съм в близки отношения с ученици не само от 12-и клас, с всички, но нямам любовни отношения с никой ученик, просто обичам работата си", скромно със свян каза преподавателката.

"Всеки е свободен в чувствата си. Аз не мога да си позволя да смесвам служебните си задължения с лични", допълни още Москова, която наскоро завършила специалността изобразително изкуство в ЮЗУ "Неофит Рилски". Според нея винаги ще се намерят недоброжелатели, които да проявят завистта си и лошото си възпитание под различна форма.

Учители от училището в благоевградския квартал "Еленово" споделиха, че са чули и знаят много за връзката на младата преподавателка с ученика, но мислили, че с течение на времето връзката щяла да приключи така бързо, както е и пламнала. Педагогическата съветничка в училището Жулиета Думбанова призна, че е привикала родителите на момчето и са водени разговори, но отказа подробности около реакцията на родителите.

Ученици от школото пък разглеждали в захлас снимки на учителката и ученика във Фейсбук, които били заедно на лагер в Балчик това лято, и дълго време коментирали.

След репортерска проверка в петък на обяд в Осмо СОУ "Арсени Костенцев" преподавателката по изобразително изкуство Екатерина Москова изненадващо е подала молба за напускане.

Класната на 12-и клас Василка Филипова: "Костадин Киричков е умно и интелигентно момче. В началото на учебната година имаше отсъствия, но разбрах, че е започнал шофьорски курсове. Това лято той не беше на лагер в Балчик, тъй като е бил извън страната, бил е в Полша."

БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар