неделя, 13 юли 2014 г.

ПОТРЕСАВАЩ СКАНДАЛ: Пиян даскал гали ученик: Знаеш ли каква е разликата между лъва и педераста?

Училището в град Земен отдавна е всичко останало, но не и учебно заведение, в което да се провеждат нормални часове. Това разкрива родител на ученик от училището, пожелал да остане анонимен, писа zaPernik.com.


"Здравейте пиша ви, за да се даде гласност на един огромен проблем в малкото ни градче Земен. Училището, в което учи детето ми е под всякаква критика. Дори и най - големите ви фантазии не могат да ви опишат безхаберието, интригите, обидите, наглостта и всичко отрицателно, което се случва в училището. Миналата година "учител" (нарочно го пиша в кавички), който преподава по български и руски се подиграл с ученик от седми клас в час. Детето е от най - срамежливите и може би затова е станало жертва на учителя.

Господинът започнал да го гали в час и попитал учениците - Знаете ли по какво се различава лъва от пе**раста? Учениците казали, че не знаят. "Учителят" отвърнал, че лъвът не дава да се гали. Тогава съученик на поруганото дете станал и казал - А вие знаете ли, че лъвът никога не гали. Въпросният "учител" ходи пиян на работа. Той е и класен. В неговия клас е удрял ученик. Децата в училището масово са неграмотни заради учителите им. "Учителка" по ЗИП преподавала география на учениците и им казала, че цитросовите плодове идват от Северните страни. Масово децата изписват "аз" със "с".

Детето ми разказа как на събрания директорът събира всички целия персонал без да остави дежурен учител да следи за реда в училището. В учителската стая освен интриги, породени от директора се разнася и миризма на алкохол от мини бара, който самият той си е направил в учебното заведение. Имало е случай, при който едър баща на ученик е хващал за гушата директора заради изпитанията, на които е подложил детето му. След спречкването той се понапазва.

Директорът, който е пред пенсиониране заповядва на чистачките да стоят на пост на входната врата на учебното заведение. Те следят да не влезе родител, Инспекция по труда, ХЕИ или друг в училището без негово знание. Ако някой пристигне, то той изчаква на входа, за да може директорът да бъде уведомен. След като свърши работа стражата от чистачки е нахоквана как не е изчистила училището. А кога да изчистят жените след като са превърнати в пазачи на вратата. Освен това той забранява да има учител в училищния автобус, който превозва деца от близките села. Забранено е училищните автобуси да се движат без учител.

Много от родителите, които имат възможност да преместят децата си в други училища в Радомир или Перник го направиха, но тези които са от близките села около Земен нямат пари. Те са принудени да оставят децата си в пародията на училище. Нападките са насочени към срамежливите и тихите ученици. Тези, на които родителите не са с възможности и лесно се примиряват. Директорът се е обградил от негови хора, с които извършват и кражби по проекти. Този човек често излиза извън равновесие и си позволява да плюе по адрес на Инспекцията по труда и дори по Министерство на образованието, които много били крали.

А той не краде...?! Интригите също са любимия му начин да общува с подчинените си. Думите ми могат да се потвърдят и от други родители и ученици. Разбрах, че от Инспекцията по труда са открили административни нарушения при проверка. Дано този човек остане без всякаква работа. Мисля, че той не заслужава да работи дори и като пастир, защото и с животните би се държал отвратително.", разказва родителят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар