събота, 13 април 2013 г.

Зрелищно закопчаха даскал

Закопчаният даскал Иван Славов за ало измама в Хасково е зет на националния лидер на „Екогласност” Емил Георгиев, научи БЛИЦ. Вчера полицаи сгащиха учителя по физическо в професионалната гимназия „Стойчо и Кица Марчеви” – Хасково, с 2500 лева в ръката, взети от 80-годишния му адаш дядо Иван Русев.
Повече от един час арестуваният лежа в градинката на пъпа на града с нос, забит в земята. Извървяха се десетки хора край него, някои надничаха към лицето му с надеждата да го разпознаят. Уви, проснатият мъж така и не повдигна главата си през цялото това време, докато около него подскачаха ядосани мъже и искаха да му чупят главата с тояга.Днес Иван Славов излезе от ареста и се прибра у дома си.

Прокуратурата не сметна за необходимо да го задържи за 72 часа, защото Иван има семейство и няма опасност да извърши друго престъпление, нито да избяга от страната. На свои познати той разказал две версии за случилото се. Едната, по която сега работи полицията е, че е изпълнявал молбата на непознат човек. Твърде възможно е да е попаднал на някой от хитрите ало измамници, които са му обещала съблазнителна сума само да отиде и да вземе парите от дядо Иван.

Пред полицаите казал, че нито е виждал, нито познава хората, които са му поставили задачата и едва ли би могъл да помогне на ченгетата да стигнат до истинските ало-измамници. Появи се и друга версия обаче, пак разказана от Иван. Внукът на измамения старец, Васко, му дължал 5 000 лева и дядото дошъл да му даде част от тях. Само че Иван Русев не каза подобно нещо на разпита в полицията. Кой каква роля играе в тази неприятна ситуация ще изяснява следствието.

Иначе Иван Славов е познат на полицията. Той е имал и други подобни прояви като кражби и нанасяне на побой, но все му се е разминавало, защото досието му е чисто. Остава обаче още един въпрос – дали след такъв зрелищен позор пред стотици хасковлии, Иван Славов ще има очи да се върне на работа в училището. Още повече, че в момента тече съдебно дело, заведено от предишния му колега, който смята, че е освободен заради настояването на Емил Георгиев да устроят зет му, който преди това е работил като охрана в разни нощни заведения на Хасково.

БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар