вторник, 15 октомври 2013 г.

Бесни майки. Книжка учи децата как да правят свирки

Полска книжка за два лева дава съвети за секс на тийнейджърите, алармираха притеснени родители. Само за броени дни децата в Бургас са изкупили повечето бройки на “Досиетата:СЕКС”, която струва 1,95 лв., пише “Телеграф”.

Срещу тези пари тийновете получават безплатни разяснения за половите контакти от две симпатични лели. В книжката е описано защо “сексът е толкова привлекателен”, като информацията е подплатена с конкретни примери и пикантни илюстрации. Полското книжле въвежда младежите в света на френската любов, предпазването от забременяване и техниките за сваляне на другия пол. “Съветници” на пуберите са леля Цонка и леля Донка, ктоито нищят всички тайни на кондомите и целувките с език. Най-интересните напътствия в книжлето са за момичетата. Според вещите лели девойките трябва да отказват секс винаги, когато не са сигурни, че искат да го направят. Двете съветнички учат подрастващите моми и никога да не стигат до края на първа среща, както и да не се поддават на заблудата, че при първи акт не може да се забременее.

Сред съветите е хлапетата да съберат възможно най-много информация за секса, наркотиците, алкохола и СПИН. Освен това има и препоръки за учителите.  “Опитайте се в клас да създадете спокойна атмосфера, в която децата да обсъждат без стеснение любовта, сексуалността, отношението към собственото тяло и личните си контакти”, е записано в книжката.

Към това са и препоръките да се помогне на децата да осмислят своята сексуалност. и да се включват в дебати за секса.

Това е поредното издание, което се стреми да “отвори очите” на младите за секса. Само преди няколко дни се появи друго такова – “Азбука за теб и за мен”. То се използва в часовете по сексуална култура в някои училища и учи децата от 5 до 8-и клас да стимулират сексуалните си фантазии, да маструбират и да изневеряват. Родителите обаче скочиха срещу съдържанието на помагалото и дори внесоа две жалби в съда. От образователното министерство пък обявиха, че подобно помагало не е било одобрявано, но те не могат да го забранят в свободно избираемите часове.

Хит у нас преди време стана и брошура на РИОКОЗ за пениса Кънчо, която също бе издадена с цел да ограмотява учениците как да правят безопасен секс.


Няма коментари:

Публикуване на коментар