сряда, 11 септември 2013 г.

Директорка на училище раздава кредити от кабинета си

Директорка на 103-о училище Милена Бенкова раздава кредити от училищния си кабинет. Това разкриха "Господари на ефира", след като записаха анонимен свидетел, а след това вкараха скрита камера в стаята на директорката.Анонимният свидетел разкри, че в квартала всички знаят, че ако ти трябват пари, трябва да отидеш при Мария Бенкова. За да получиш кредит, ти трябват лична карта и трудов договор.

"Мария Бенкова работи за кредитна институция. Бенкова освен да стои в кабинета си и да говори по телефона за неща, свързани с кредити, май друго не прави. Тя също така пуши в кабинета си", обяви пред камерата анонимният свидетел.

От предаването пращат при директорката поставено лице, което трябва да получи кредит. Опитът им обаче удря на камък, защото човекът не живее във Филиповци.

След като казва, че не живее в района, поставеното лице не бива одобрено за кредит. Директорката обаче е любезна и веднага го пренасочва към човек и му дава телефон за връзка. "Обаждаше се на този телефон, казваш какво искаш, къде живееш и ще ти помогнат. Нали работиш. Трябва ти лична карта и трудов договор, обяснява Бенкова. - Ако живееше във Филиповци, няма проблеми от моя страна. Но ти не живееш."

Докато текат преговорите за кредита, директорката с размах подготвя и нарежда учебната програма на трети клас, а също така дава и консултация в кои класове има СИП и в кои ЗИП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар