сряда, 3 юли 2013 г.

Скандал с директорката на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Средец

През последните седмици най-разгорещената в града тема е  приема след 8 клас в СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в града (Средец). Излезе информация, че учебното заведение е давало на учениците цветни копия на дипломите, а не оригиналите, както и 50 лева на ученик, който обещава да се запише в училището. След като го направи му се плаща по още 40 лева.

След като информацията стана повече от публично достояние и темата се обсъжда толкова често, решихме да проверим случая. За начало потърсихме за коментар директорката на заведението Стамена Дякова, чието първо изречение по телефона бе: "Когато ви търсим да ни отразявате събития на училището въобще не отговаряте".

Много странно начало на разговор преди да е зададен въпрос. Но все пак сме длъжни да отговорим на обвинението, което всъщност е безпочвена лъжа, тъй като от гимназията в последно време не ни канят на техни събития, ако има такива. Все пак в телефонния разговор г-жа Дякова отговори, че живота в училището кипи. Според нея политиката на страницата Sredets News е насочена срещу гимназията в Средец. Ако се разровим в архивите на страницата се оказва, че именно гимназията е най-отразяваното учебно заведение в Sredets News.
Включително сме им отразявали и проекти безплатно, въпреки, че в подобни случая материалите се заплащат. Долно е директор да отправя критики, които всъщност са долна лъжа и това можем да го докажем много лесно.

Да се върнем на темата, а именно купува ли ученици гимназията. След като зададохме своя въпрос отговора от другата страна бе "точен": "Няма да отговарям на такива въпроси въобще, плюс това пътувам и да ви кажа, че слухове въобще се носят и никой не може да ги спре". Въпреки, че избегна отговор, директорката на гимназията продължи да защитава своята теза, а именно, че не сме отразявали кипящия в гимназията живот. Нещо повече! "Нито едно положително събитие не е писано в Sredets News за СОУ-то", заяви Дякова. Все пак г-жа Дякова каза, че разговора не е за телефон, и че няма да коментира слухове.

Припомняме, че през изминалата учебна година, училището нямаше 9-ти клас. Ако и това се повтори и през тази година това ще е стъпка към нейното закриване и евентуално преструктуриране в Основно училище. Дякова заяви, че към този момент има записали се ученици за 9-ти клас, но не успя да уточни бройката, тъй като пътува и отсъства от града.

Очаквайте продължение!


sredecnews.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар