неделя, 31 март 2013 г.

Защо пернишките даскали не заслужават увеличение на заплатите

Хайде, няма какво да си затваряме очите пред истината. Завършващите средно образование в Перник често трудно четат и пишат. Няма как да е иначе при положение, че даскалите не преподават необходимия учебен материал и все по-рядко ходят на работа.

Това далече обаче не са единствените им прегрешения. Някак си не е нормално даскалите да ходят пияни на училище, да удрят шамари на учениците, да въртят любовни афери и след това да казват – ама ниски са ни заплатите! Какви заплати, какви пет лева. И това, което взимате в момента ви е в пъти повече от това, което сте заслужили.

Да не говорим, че в Перник учителите имат и ред провинциални недостатъци, като например да говорят на диалект. Да са станали даскали, защото директорката или зам.-директорката са им рода, а не им се пътува до София, където и в баничарница трудно биха ги взели.

Какви резултати показахте, че преди дни получихте увеличение на заплатите? Ако се следваше нормалната икономическа логика, то заплатите трябваше да бъдат намалени, а не увеличени.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар