сряда, 12 декември 2012 г.

Законът позволява любов между учителка и пълнолетен ученик

"В нормативния акт няма текст, който да забранява любовта между пълнолетен ученик и учителка. Той може да се среща с когато и да било извън училище." Това казва Ивайло Златанов, шеф на Регионалния инспекторат по образование в Благоевград.

Повод за това негово обяснение станаха твърденията, че 25-годишната учителка Екатерина Москова е била интимна с дванадесетокласника Косьо, който е на 19 години.
Учителката била назначена на работа преди няколко месеца. Младежът пък до скоро живеел в Полша заедно с родителите си. Екатерина е категорична, че не е интимна с него и смята, че атаката идва от страна на нейни колежки.


"Познавам момчето, приятели сме, но не сме интимни", категорична е Москова, която споделя, че се разбира толкова добре и с останалите дванадесетокласници.

Ивайло Златанов коментира, че няма проблем учителка и пълнолетен ученик да се срещат и да имат връзка. Според него обаче е по-добре двамата да изчакат той да завърши.

Екатерина Москова се опитала да изтегли молбата за напускане, която била подала, но директорът Сергей Биров я бил разписал почти веднага.

БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар