сряда, 12 декември 2012 г.

BG даскалите бият, пият, пушат, купонясват, любят и между другото преподават



Даскалите сигурно са полудели! Някак си не е нормално едни хора, които твърдят, че са съвременните будители да ходят пияни на училище, да удрят шамари на учениците, да въртят любовни афери и след това да казват – ама ниски са ни заплатите! Какви заплати, какви пет лева.

Не е нормално все още в училищните кабинети да се пуши и пие. Няма как да се оправдае подобно поведение – не е виновен нито Бойко Борисов, нито комунизма, нито глобалното затопляне. Виновни са даскалите. 

Ама те хората не ни уважаватеми г-жо (г-н) даскал, НЕ заслужаваш да бъдеш уважаван. То уважението не се изисква, а се заслужава. Няма как да пушиш пред учениците, да пиеш да се целуваш в коридора с неговия съученик, а после да искаш да ти имат респект.

Всеки учител си заслужава съдбата – едни ще бъдат уважавани, а други НЕ. Жалкото е, че винаги негативното взима превес и след, като четем, че учителка по рисуване ходи с момче от 12-ти клас, а пък друга ударила шамар на момиче и напуснала, то и хората няма да гледат на даскалите с добро око. Всяко стадо си има мърша, но в учителското съсловие те като чели са в повечко.

Не разбирам и тези, които казват - еми нали и учителите са хора, като даскалката си го е харесала – нека се обичат! Нали трябва да има респект между ученик и учител, нали трябва да има обективно оценяване, някакси не виждам между любовници това как би станало.

Най-хубавото е, че можем и този път да кажем – у нас нищо не е наред, как да искаме образованието да е в добро състояние и така до следващия скандал.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар