четвъртък, 29 ноември 2012 г.

Разследват даскалка за шамар в коридора

Регионалният инспекторат по образованието във Велико Търново проверява учителка, ударила шамар на ученик, пише вестник "Монитор". Инцидентът станал преди няколко дни в спортното училище “Г. С. Раковски”. Учителката Катерина Данаилова не е от това училище, но във въпросния ден била там по работа.

Преди време обаче тя имала лекторски часове в спортното и повечето от учениците там я познавали. Според разказа на децата, станали очевидци на случилото се, докато се разминавали в коридора един от учениците попитал Данаилова защо вече не преподава в тяхното училище, да не би да са я уволнили.

Вместо отговор тя му ударила шамар. Шефката на образователния инспекторат във Велико Търново Розалия Личева обясни, че е разпоредила проверка по случая. Учителите нямат право да посягат на децата. Ако се докаже, че е имало подобен инцидент, ще информирам директора на училището, в което преподава г-жа Данаилова, той да вземе отношение, тъй като той й е работодател. Самата Катерина Данаилова отказва коментар по случая.

Няма коментари:

Публикуване на коментар